Тверезих водіїв штрафують та відбирають права за «п’яну їзду»: що робити у таких випадках

В Україні передбачено вкрай суворе покарання за керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Водночас, як з’ясувалося, отримати великий штраф і втратити права за подібне порушення можуть навіть тверезі та невинні водії.

Юристи звертають увагу на те, що українські поліцейські частіше вимагали від водіїв пройти тест на алкоголь навіть за відсутності явних ознак сп’яніння. Недосвідчені автомобілісти, що перехвилювалися, відмовляються від огляду на місці, вважаючи, що це не спричинить наслідків. Патрульні можуть навіть не наполягати, адже їх цей варіант також влаштовує.

Справа в тому, що ст. 130 КУпАП, яка передбачає відповідальність за п’яне водіння, водночас дозволяє аналогічно карати водіїв за відмову від перевірки на сп’яніння. Автомобілісту, який з якоїсь причини не погодився пройти огляд, загрожує штраф 17 тисяч гривень із позбавленням прав на 1 рік. Таким чином, отримати жорстке покарання може абсолютно невинний тверезий водій. При цьому надалі довести свою невинність буде дуже непросто.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти