Штрафують на 170 000 гривень за чужі «євробляхи»: що робити у такому разі

Останнім часом почастішали випадки, коли митна служба стала надсилати повідомлення про величезні штрафи українцям, які не мають поняття, за що вони повинні нести покарання. За нелегальне ввезення «євроблях» на 170 000 гривень можуть оштрафувати навіть громадян, які ніколи не мали машини.

Така ситуація, як з’ясувалося, стала можлива через шахрайські схеми, коли з Європи в Україну завозять автомобіль, який оформлюють на кордоні на підставних осіб. Люди часто й не здогадуються, що беруть участь у афері.

Юристи зазначають, що шахраї підбирають попутників біля кордону та просять безкоштовно або за грошову винагороду оформити ввезення «євробляхи». Людей переконують, що жодних наслідків це не спричинить. Насправді після 30 днів, виділених на розмитнення автомобіля, громадян, чиї дані вказані при ввезенні автомобіля, починають притягувати до відповідальності як власників транспортних засобів.

Важливо відзначити, що митний кодекс України дозволяє жертвам шахрайської схеми уникнути відповідальності за порушення, яке вони не вчиняли. Але для цього потрібно документально підтвердити, що ви не причетні до фактичного ввезення «євробів». Потрібно негайно звернутися із заявою до правоохоронних органів, а копії документів про відкриття кримінального провадження за цим фактом направити митникам.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти