Конфіскація автомобілів: де та за що в українських водіїв можуть відібрати машину

Українські водії звикли до усвідомлення того, що їхні автомобілі – це їхня власність, яка є недоторканною, навіть якщо за її допомогою порушується закон. У гіршому випадку за порушення правил дорожнього руху машину відправлять на штрафстоянку. Однак для деяких автомобілістів така безтурботність може виявитися згубною.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну РФ у Польщі виявилася велика кількість українських громадян, багато хто з яких виїхав за кордон на своєму транспорті. При цьому місцеві правила наші співвітчизники не завжди трудяться вивчати, вважаючи, що вони подібні до українських. Насправді ж вимоги до водіїв у Польщі не лише спочатку відрізнялися, а й регулярно змінюються. Зокрема, з 14 березня набули чинності останні правки, які дозволяють конфіскацію автомобілів порушників, якими можуть виявитися і українці.

Це стосується осіб, яких викрили у нетверезому водінні. Для конфіскації достатньо, щоб у крові водія було більше 0,5 проміле алкоголю. І хоча у Польщі ці правки вже викликали запеклі дискусії, закон уже набув чинності та дійсний, як для поляків, так і для українців. Тому відібрати автомобіль у наших співгромадян тут справді можуть.

Джерело MMR
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти