Що робити водієві в разі заправки машини неякісним пальним

Зі зростанням цін на автомобільне паливо на українських АЗС дедалі частіше з’являється неякісний бензин і ДП. Найчастіше водії дізнаються про те, що їм продали контрафакт, вже безпосередньо в процесі поїздки. Але мало хто знає, як бути в такій ситуації.

Експерти звертають увагу, що головними “симптомами” використання неякісного палива є висока детонація, а також раптова втрата тяги, глушіння двигуна і труднощі з його запуском. Також явним маркером використання бензину поганої якості можуть бути свічки, які набувають червонуватого відтінку і можуть вийти з ладу, якщо нічого не зробити.

Водіям, які помітили один із зазначених симптомів, рекомендується негайно заглушити двигун, зупинившись десь у безпечному місці. Після цього краще викликати евакуатор і доставити машину додому або в найближчу автомайстерню. Допомогти в такій ситуації може тільки кваліфікована допомога.

Ігнорування зазначених рекомендацій, за словами експертів, загрожує важкими наслідками. І якщо замінити свічки, що вийшли з ладу, можна з відносно невисокими витратами, то ремонт двигуна або паливної системи здатний розорити власника.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти