Що буде, якщо не міняти антифриз в автомобілі: краще не перевіряти

Охолоджувальна рідина в автомобілі є витратним матеріалом, який потрібно міняти час від часу для нормальної роботи двигуна. Існують рекомендації щодо оптимальної періодичності заміни антифризу, проте деякі автовласники нехтують ними, вважаючи, що це можна робити мало не раз за все життя. Експерти пояснили, що буде з машиною, якщо не міняти рідину в системі охолодження.

Зокрема, наголошується, що з часом антифриз втрачає свої властивості і не здатний належною мірою охолоджувати двигун, що в кінцевому підсумку призведе до виходу з ладу силової установки. З тієї ж причини охолоджувальна рідина не може запобігати утворенню корозії в системі охолодження, зокрема радіаторі, водяному насосі та блоці циліндрів.

Крім того звертається увага, що антифриз має низьку температуру замерзання, що береже систему від заморожування в зимовий період. Рідина, що втратила свої якості, не здатна на це, що створює додатковий ризик виходу з ладу всієї охолоджувальної системи.

У середньому рідину рекомендується міняти кожні 2-5 років, але рекомендації щодо кожного антифризу та автомобіля можуть бути різними.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти