ПДР змінилися: з 1 травня почнуть масово штрафувати неуважних водіїв

Нещодавні зміни ПДР залишилися непоміченими для багатьох водіїв в Україні. А отже, вже з 1 травня поліція почне масово штрафувати автомобілістів за порушення нових вимог.

Водії звикли, що з 1 жовтня до 1 травня за межами населених пунктів потрібно активувати денні ходові вогні, щоб позначити себе на дорозі і поліпшити видимість транспортного засобу в умовах поганої видимості. Уже сьогодні багато хто виїхав на дорогу без активованої світлотехніки, навіть не підозрюючи, що за це передбачено штраф.

Адже минулої осені Кабмін ухвалив рішення внести зміни до п. 9.8 ПДР, ухваливши, що освітлювальні прилади мають працювати на автомобільному транспорті цілий рік, а не тільки в осінньо-зимово-весняний період. Оскільки на момент внесення поправок до Правил, вимога використовувати ближнє світло фар вже і так діяла, багато автомобілістів залишили цю подію без уваги.

У поліції розуміють, що водії поки що не адаптувалися до нових вимог і “за старою пам’яттю” відключають освітлювальні прилади з 1 травня. Відповідно варто очікувати, що патрульні масово штрафуватимуть неуважних автомобілістів за ч.2 ст.122 КУпАП на 425 гривень.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти