“Шлях” водіїв не врятує: у ТЦК продовжать затримувати автомобілістів “посеред дороги”

У Закарпатському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) відреагували на звинувачення в “полюванні” на водіїв фур, що виконують міжнародні рейси та повертаються з-за кордону в Україну. Раніше в “Асоціації міжнародних перевізників України” поскаржилися, що чоловіків затримують просто посеред дороги і відправляють в армію, змушуючи кидати машини з вантажем.

Пресслужба Закарпатського ТЦК опублікувала пост у себе в соціальних мережах, у яких ідеться про те, що водії фур, які виконують міжнародні рейси, нічим не відрізняються від інших військовозобов’язаних. Вони повинні надати військкомам військово-облікові документи. Якщо з ними будуть якісь проблеми, то автомобілісту можуть “запропонувати відвідати” ТЦК, де можна буде підтвердити наявність права на відстрочку або з’ясувати інші обставини. При цьому підкреслюється, що фури з опломбованим вантажем нібито залишають під наглядом поліції.

Щоб не мати претензій з боку ТЦК водіям фур, як пояснили у відомстві, потрібно мати при собі документ, що надає право на відстрочку, військово-обліковий документ про виключення з військового обліку або документ, який підтверджує бронювання від мобілізації. При цьому наявність відомостей про автомобіліста в системі “Шлях”, що дає змогу виїжджати за кордон, жодного значення для ТЦК не матиме.

Джерело Фокус
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти