Втратите гроші і машину: досвідчений “перекуп” попередив про фатальну помилку під час купівлі авто

Купівля уживаного автомобіля може бути привабливим рішенням, особливо якщо ви виявите вигідну пропозицію, але іноді навіть найневинніші угоди можуть обернутися катастрофою. Бртанський “перекуп” Метью Гудвін, який заробляє на життя скупкою і перепродажем машин з пробігом, поділився з автомобілістами своїм невдалим досвідом придбання авто. Він зробив типову для багатьох покупців авто помилку.

Метью спокусився приємною ціною на “трохи пошарпаний” хетчбек Kia Rio з пробігом трохи більше 100 000 км, який йому запропонували взяти всього за 350 фунтів стерлінгів (близько 17 500 гривень). Британець перебував у передчутті солідного заробітку, але незабаром дізнався, що жахливо прогорів.

Чоловік сподівався швидко привести машину до ладу і продати за хорошою ціною, адже середня вартість такої моделі з аналогічним пробігом становить близько 2700 фунтів стерлінгів. Завітавши до автомайстерні, Ґудвін з’ясував, що авто має цілу низку серйозних несправностей із гальмівною та вихлопною системами, а також підвіскою, що потребувало негайного ремонту. Відновлювальні роботи не дозволяли йому розраховувати на якийсь дохід від перепродажу. У підсумку Метт вирішив віддати Kia, виручивши при цьому лише 210 фунтів стерлінгів, залишившись у мінусі на 140 фунтів стерлінгів.

Перекупник звернувся до водіїв із закликом не повторювати його помилку і не погоджуватися одразу на пропозицію, навіть якщо вона видається надто хорошою. Він рекомендував робити тест-драйв і звертатися до професіоналів для технічної оцінки автомобіля. І головне – враховувати потенційні витрати на ремонт. Навіть якщо автомобіль здається дешевим, вартість його володіння може значно зрости через несподівані проблеми.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти