Готуйтеся витратитися на ремонт: 4 помилки водіїв, які “вбивають” двигун

Двигун є найважливішим елементом автомобіля, ремонт якого може обійтися автовласникові в цілий статок. У зв’язку з цим важливо звертати увагу на правильну експлуатацію мотора. Експерти відзначили 4 типові помилки водіїв, які найсильніше “вбивають” агрегат.

Ігнорування чищення дроселя: забруднення провокують проблеми з холодним пуском, нерівномірну роботу двигуна, його постійні заглухання.

Використання зношених свічок: у такій ситуації паливо в циліндрах не згорає повністю, що призводить до зростання його витрат, а також проблем із пуском і втрати потужності. Також незгоріле паливо потрапляє в мастило, що прискорює знос мотора.

Відмова від промивання форсунок: робити це потрібно кожні 40 тисяч кілометрів, інакше форсуна недоливатиме пальне, що погано впливатиме на якість паливно-повітряної суміші, втрату стабільності та динаміки двигуна. Якщо форсунка переливає паливо, то можливі й більш серйозні наслідки аж до гідроудару.

Несвоєчасна заміна повітряного фільтра: забитий фільтр негативно впливає на потужність двигуна, прискорюється його знос.

Джерело Gazeta.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти