Заощадите до 20% пального: як обрати “правильні” шини для автомобіля

Вибираючи автомобільні шини, автовласники найчастіше звертають увагу на їхню надійність та ефективність. Перш за все, потрібно, щоб вони були довговічними і недорогими. Однак багато хто не знає, що “правильна” гума додатково дає змогу істотно скоротити витрату палива в автомобілі.

Експерти звертають увагу, що ключовим параметром при виборі шин для забезпечення економності є їхній опір коченню. Якщо цей показник перебуває на низькому рівні, то досягається менша втрата енергії під час руху. Відповідно двигуну потрібно менше палива для ефективної роботи. При виборі шин, потрібно дивитися на показник опору коченню, який, як правило, вказано в маркуванні виробу.

Також потрібно звертати увагу на міцність гуми. Низький опір коченню передбачає підвищене навантаження на шини, у зв’язку з чим, вони мають бути досить якісними. Фахівці зазначають, що такі шини можуть бути дорожчими за деякі моделі, але подальша економія палива нівелює цей недолік. Дослідження показують, що “правильна” гума може скоротити витрату палива до 20 відсотків.

Клас опору коченню вказується на шинах у форматі літер латинського алфавіту в діапазоні від “A” до “D”, де “A” є найбільшою позначкою найбільш ефективних шин, а “D” – найменш ефективних. Найчастіше низький опір коченню мають шини Michelin Energy Saver, Continental EcoContact, Bridgestone Ecopia, Goodyear EfficientGrip та Pirelli Cinturato.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти