Що робити водієві, якщо в дорозі закінчився бензин: корисні поради

Від ситуації, коли в автомобілі раптово закінчилося паливо, не застрахований жоден водій. При цьому деякі автомобілісти навіть не замислюються про те, як діяти в подібній ситуації, поки безпосередньо в ній не опиняться. Експерти видання Motorbiscuit дали низку рекомендацій, які допоможуть вирішити проблему.

Зупиніться в безпечному місці: перше, що потрібно зробити, щоб не наражати на небезпеку себе та інших учасників руху, які можуть не знати про вашу проблему і не бачити ваше авто. Тому також важливо увімкнути аварійну сигналізацію, щоб додатково позначити машину.

Викличте допомогу на дорозі: в Україні працює ціла низка сервісів, які виїжджають на місце і надають водіям технічну допомогу просто посеред дороги. Їхні контакти можна знайти в інтернеті.

Зверніться до друзів або сім’ї: за наявності можливості, зверніться до близьких людей, які можуть, як мінімум, привезти вам бензин у каністрі.

Зверніться до найближчої заправки або станції техобслуговування: якщо поблизу є АЗС або автосервіс, їхні співробітники можуть за додаткову плату погодитися допомогти вам із пальним.

Пішки до найближчої заправки: за відсутності інших альтернатив, залишається тільки брати в руки каністру або іншу ємність і вирушати в піший похід у пошуках АЗС.

Джерело Motorbiscuit
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти