Заборона на їзду без увімкнених денних ходових вогнів: як уникнути штрафу, якщо їх немає

З 1 травня в Україні набули чинності зміни до Правил дорожнього руху (ПДР), які встановили обов’язок водіїв механічних транспортних засобів використовувати цілий рік денні ходові вогні за межами населених пунктів, незалежно від часу доби. За порушення цієї вимоги передбачено штраф. Але як бути водіям, у яких в машині немає подібної світлотехніки?

Експерти звертають увагу, що зміни в ПДР були неминучими з огляду на приведення національного законодавства до норм Євросоюзу, а також на той факт, що подібні вимоги зменшують кількість аварій на 5-15%, згідно з дослідженнями. Штрафу за невикористання освітлення вдень українським водіям уникнути навряд чи вдасться, але для тих, у кого автомобіль не передбачає наявність денних ходових вогнів, є альтернатива.

Законодавець передбачив цей момент і дозволив використовувати замість ДХВ ближнє світло фар. Крім того, що це дає змогу уникнути проблем із законом, використання цього виду освітлення значно покращує видимість у погану погоду – дощ, туман або снігопад.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти