В Україні хочуть дозволити конфіскацію автомобілів за порушення ПДР

В Україні готуються зміни до законодавства, які дадуть змогу конфісковувати транспортні засоби в автовласників за особливо злісні порушення ПДР. Відповідне звернення до Верховної Ради підготували депутати Рівненської обласної ради.

У документі йдеться про те, що в Україні торік було зафіксовано понад 150 тисяч випадків керування транспортними засобами в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Рівненські депутати вважають, що подібні правопорушення у воєнний час мають прирівнюватися до злочинів, а порушники зобов’язані нести найсуворіше покарання. Зокрема, їхній транспорт має служити більш благородній меті – допомозі ЗСУ. Пропонується вилучати у п’яних водіїв їхні авто або спецтехніку, а якщо машина не підходить під потреби армії – виставляти її на торги, а виручені гроші перераховувати Силам оборони.

Раніше в Латвії ухвалили закон, який дозволяє конфіскувати автомобілі у п’яних водіїв і передавати їх на допомогу українській армії. Таким чином Україні латвійська влада передала вже сотні транспортних засобів. Їх використовують як для потреб армії, так і в соціальній сфері.

Джерело borg.expert
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти