Штраф 3000 гривень: де заборонена їзда на автомобілі з “порожнім” баком

Українським автомобілістам відомо про заборони не тільки паркуватися в деяких місцях, а й навіть зупинятися. Зазвичай вони позначені спеціальними дорожніми знаками. Однак у разі форс-мажорів зупинка тут для водіїв не буде порушенням. До таких ситуацій можна зарахувати і випадки, коли в машині раптово закінчується пальне. Можна увімкнути аварійку, знайти пальне і якнайшвидше забратися звідти. Тоді штрафу не буде. Однак у деяких країнах нестача бензину може бути не підставою для звільнення від покарання, а навпаки – обтяжуючою провину обставиною.

Так, у Німеччині на місцевих автобанах, де немає обмеження швидкості, а тільки рекомендовані умови руху, категорично заборонено зупинятися. Якщо машина раптово заглухла і з’ясувалося, що сталося це через брак палива, то водія оштрафують на 70 євро (близько 3000 гривень).

Місцеві законодавці впевнені, що виїзд на автобан з обмеженим запасом палива є злочинною недбалістю водія. Вважається, що автомобіліст повинен заздалегідь підготуватися до поїздки та умов, коли зупинка заборонена, зокрема зобов’язаний перевірити рівень палива в баку. Закон свідчить, що своїми діями водії, які проігнорували покладені на них обов’язки, наразили на небезпеку інших учасників руху, а отже, мають понести за це відповідальність.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти