Буде тільки гірше: що категорично не можна робити водіям під час оформлення штрафу

Автомобільні штрафи в Україні не є рідкістю. Через неуважність або випадковий збіг обставин від порушення ПДР майже ніхто не застрахований. Тому кожному водієві варто знати, як правильно поводитися в момент оформлення адміністративних матеріалів поліцією. Зокрема, чого робити точно не потрібно.

Деякі водії, щоб уникнути відповідальності, намагаються перехитрити інспекторів, однак надалі це лише погіршує ситуацію. Йдеться про відмову від отримання копії постанови за порушення ПДР. Є думка, що якщо не ставити підпис про отримання дубліката документа, то в майбутньому можна буде оскаржити штраф, заявивши, що розгляд справи проходив без участі водія. Юристи наголошують, що ця думка помилкова.

Інспектор не наполягатиме на тому, щоб ви отримували копію постанови, оскільки в матеріалах він просто може поставити позначку, що ви відмовилися це робити. При цьому для порушника відсутність дубліката створює проблеми, оскільки термін на оскарження або оплату штрафу починає спливати, а зробити ні перше, ні друге без постанови водій просто не може.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти