Механік розповів, як вбивають машини “неправильні” кришки розширювального бачка

Кришка розширювального бачка може здатися недосвідченим водіям другорядним елементом в автомобілі, проте її роль часто недооцінюється. Досвідчений механік розповів, що “неправильні” кришки здатні просто “вбити” машину.

Експерт звернув увагу, що конструкція кришки розширювального бачка є непростою. У ній містяться два клапани, які мають важливе значення і функціонал. Один із них має бути закритий, щоб дати мотору прогрітися перед рушанням з місця. Другий відкривається для впуску повітря, коли рівень антифризу падає.

Якщо хоча б один із названих клапанів несправний, з машиною можуть початися серйозні проблеми. Серед таких – витік антифризу або утворення повітряних пробок у радіаторі. Це зі свого боку провокує перегрів і пошкодження силової установки. У разі нездатності кришки розширювального бачка підтримувати тиск у системі, це може призвести до пошкодження прокладки головки блоку циліндрів.

Перевіряти справність кришки потрібно на холодному двигуні. Якщо патрубки під капотом стиснуті, це може свідчити про проблеми з впускним клапаном. Для перевірки запобіжного клапана слід відкрутити кришку після нетривалого прогріву мотора. Якщо почуєте при цьому шипіння повітря, значить клапан справний. Механік звертає увагу на необхідність регулярних перевірок кришки розширювального бачка, а також своєчасної заміни її в разі виявлення несправностей.

Джерело Ampercar
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти