Водіїв попередили про можливі черги на кордоні

Профспілки працівників Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Польщі погрожують італійським страйком, якщо польський уряд не прислухається до їхніх вимог. Сьогодні представники профспілок передадуть свої пропозиції прем’єрові Матеушові Моравецькому. Про це повідомляє Zik з посиланням на RMF FM.

Профспілки вже аеропорти попередили про можливий страйк, асоціації автоперевізників і транспортні компанії. Вони підкреслили, що провал переговорів з Міністерством внутрішніх справ та адміністрації змушує їх прийняти рішення про застосування так званого італійського страйку, і це може ускладнити рух на кордоні. Йдеться, зокрема, про ретельніші перевірки у пунктах пропуску, що може спричинити черги.

Протест триває кілька тижнів. Профспілки вимагають збільшення зарплатні та повернення до попередньої пенсійної системи.

Представники профспілок вирішили сьогодні вимагати зустрічі з прем’єром, оскільки за їх словами, переговори, що тривають від березня з Міністерством внутрішніх справ і адміністрації не принесли жодних результатів. Вони також акцентували, що під час переговорів міністерство неодноразово наголошувало про те, що виконання цих вимог виходить поза межі компетенції МВС, а належить до обов’язків глави уряду.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти