Можна злетіти з дороги: механік назвав найнебезпечнішу несправність в автомобілі

У кожному автомобілі з часом можуть виникати найрізноманітніші несправності. З деякими ще можна якось їздити якийсь час, не створюючи загрозу для водія, пасажирів і самої машини. Але є такі поломки, які вимагають негайного втручання. Про найбільш небезпечну з них пише Telegraf з посиланням на досвідченого автомеханіка.

Зазначається, що внаслідок зносу деталей, неправильного встановлення кермового колеса може виникати люфт керма – зазор між кермовим колесом і механізмом керування автомобілем. Невеликий вільний хід вважається допустимим, але за наявності значного зазору необхідно якомога швидше усунути проблеми.

Експерт пояснює, що люфт керма знижує чутливість управління і погіршує маневреність автомобіля. На високих швидкостях, маючи таку проблему, можна просто злетіти з дороги. Також він створює додаткові вібрації і шум під час руху.

Механік рекомендує водіям з такими “симптомами” перевірити болт кріплення рульового вала, який має бути надійно затягнутий. У разі його відкручування під час руху телескопічний рульовий вал опуститься, і тоді кермо більше не впливатиме на положення коліс. Навіть якщо ви уникнете серйозної аварії, вам доведеться змиритися зі зносом інших деталей підвіски і рульового управління, ремонт і заміна яких обійдеться вам у цілий статок.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти