Коли і навіщо досвідчені водії заливають воду в автомобільні шини

З кожним автомобілістом може трапитися нештатна ситуація, коли шина автомобіля виявилася пошкодженою. При цьому не виключено, що в машині в цей момент не виявиться запаски. Що ж робити в такій ситуації? Лити в шину воду?

Так, саме так чинять деякі досвідчені водії, які з’ясували, що додавання всередину автомобільної шини певної кількості води дає змогу ізолювати місце пробиття і проїхати велику відстань. Це особливо корисно, якщо вам потрібно дістатися до будинку або автомайстерні, але їхати потрібно далеко.

Принцип роботи цього лайфхака простий – під час додавання в колесо води і його обертання вступає в дію відцентрова сила, вона дозволяє воді покривати внутрішню поверхню шини, перекриваючи вихід повітря назовні. Важливо при цьому, щоб колесо не було спущеним до такої міри, що гумова частина шини стикається з внутрішньою поверхнею диска. Для цього потрібно накачати колесо до тиску в 1,5 атмосфери. Це дасть змогу їхати зі швидкістю до 25 км/год.

Коли ще заливають воду в колеса
Є також думка, що додавання води всередину колеса дає змогу погіршити його, поліпшити зчеплення і запобігти пробуксовці.

Джерело Telegraf
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти