Не помітив вимоги поліції зупинити авто: що буде водієві

Зупинка автомобіля поліцією в Україні вважається звичною справою. І хоча в інспекторів мають бути конкретні підстави для цього, від зустрічі з правоохоронцями не застрахований жоден водій. Водночас іноді трапляються ситуації, коли патрульний вимагає зупинити машину, але автомобіліст цього не помітив і продовжив рух. Що буде в такій ситуації?

Відповідь на це запитання нещодавно дав Святошинський районний суд Києва, який розглянув справу про невиконання водієм вимог поліції про зупинку автомобіля. Чоловік стверджував, що не бачив, що інспектор подав відповідний сигнал патрульного. У підсумку щодо нього склали протокол за статтею 122-2 КУпАП.

Суд відмовив у притягненні водія до відповідальності, наголосивши у своєму рішенні, що для цього потрібна наявність об’єктивних доказів порушення. Зокрема, було досліджено записи з бодікамер патрульних, проте в них не було нічого, що б вказувало на явні сигнали зупинитися водієві. У тому числі не використовувала поліція світлові чи звукові сигнали, щоб попередити водія про необхідність зупинитися. У такій ситуації будь-які претензії до водія були визнані необґрунтованими і протиправними.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти