Поліція попередила про зростання кількості небезпечних водіїв на українських дорогах: як їх розпізнати

Деякі автомобілісти своїм безвідповідальним водінням створюють загрозу не тільки своїй безпеці, а й безпеці оточуючих. У поліції попередили, що кількість таких водіїв на українських дорогах останнім часом збільшилася.

Насамперед ідеться про громадян, які сідають за кермо під впливом алкоголю або наркотиків. Незважаючи на суворе покарання за подібне порушення, українці все частіше практикують п’яне водіння, наражаючи на ризик себе та інших учасників руху. Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький днями визнав, що 2023 року в Україні було зафіксовано антирекорд – 151 тисяча матеріалів щодо нетверезих водіїв.

Причому за перші чотири місяці 2024 року динаміка ще більш страхітлива – 50 тисяч виявлених випадків керування транспортними засобами в стані сп’яніння. При цьому зростає кількість ДТП і смертність унаслідок аварій. Майже кожна четверта подія фіксується в проміжку між 17:00 і 19:00.

Експерти звертають увагу, що нетверезі водії часто позначають себе в дорожньому потоці нетиповою поведінкою. Різке гальмування або прискорення, виїзд зі своєї смуги, недотримання безпечної дистанції та інтервалу, явні порушення ПДР – усе це може свідчити про те, що машиною керує людина під впливом алкоголю.

Джерело Про Все
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти