Автомеханік розкрив водіям 3 секрети “вічного” двигуна автомобіля

Двигун в автомобілі є найважливішим компонентом. Його поломка може стати справжнім кошмаром для автомобіліста, враховуючи складність і дорожнечу ремонту. У зв’язку з цим в інтересах кожного автовласника якомога довше зберігати мотор справним. Досвідчений автомеханік назвав 3 секрети, як цього домогтися.

1. Регулярне технічне обслуговування: найважливішим елементом, що забезпечує безвідмовність силової установки, є правильне обслуговування. Регулярна заміна мастила, фільтрів, охолоджувальної рідини, перевірка їхнього рівня та якості вкрай важлива для підтримання “здоров’я” двигуна.

2. Якість палива: що гірше паливо, то менше “проходить” двигун. Це стосується навіть найнадійніших і найдовговічніших моделей. Не можна заливати в бензобак сурогат і сподіватися, що мотор просто так його “перетравить”. Рекомендується заправлятися на перевірених АЗС тим паливом, яке рекомендує використовувати виробник авто.

3 Акуратне водіння: ще один найважливіший елемент догляду за двигуном, про який багато хто забуває. Різкі гальмування і прискорення, їзда на високих обертах і граничній потужності прискорюють знос агрегату. Рекомендується плавне й акуратне водіння, яке дасть змогу максимально відтермінувати вихід з ладу двигуна.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти