Одразу на кілька гривень: на українських АЗС може подорожчати бензин і ДП

В Україні найближчим часом може відбутися черговий стрибок цін на автомобільне паливо. Уряд виступив із пропозиціями підвищити акцизи на такі товари, повідомив представник Кабміну в Раді Тарас Мельничук.

Повідомляється, що акцизний збір хочуть збільшити з 215,5 до 359 євро за тисячу літрів на бензин, з 139,5 до 330 євро на ДП і з 70 до 277 євро на автогаз. В уряді пояснюють такі заходи необхідністю уніфікації національного та європейського законодавства в рамках форсованої інтеграції в ЄС. При цьому експерти пояснюють, що ключовою причиною підвищення акцизів є необхідність наповнення бюджету.

Важливо, що підвищення акцизів на автомобільне пальне має відбутися в 5 етапів, перший із них має відбутися вже цього літа. Пропозицію Кабміну має схвалити Верховна Рада. Експерти не сумніваються, що таке рішення все ж буде ухвалено. Після цього слід очікувати істотного подорожчання бензину і ДП. Зростання цін очікується в межах кількох гривень. Терміни залежатимуть від запасів “дешевого” палива в українських трейдерів.

Джерело SUV News
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти