Штрафують за відсутність однієї речі в авто: кому з водіїв потрібно терміново перевірити багажник

Існує думка, що водії автомобілів в Україні, щоб не отримати штраф за порушення ПДР, мають насамперед правильно поводитися на дорозі та не створювати аварійну обстановку. Однак багато хто забуває, що штраф можна “заслужити” і за те, що в машині немає тієї чи іншої речі.

Зокрема, покарати водія поліцейські можуть за відсутність вогнегасника. Причому, отримати стягнення автомобілісти на своє здивування ризикують і за наявності цього атрибута. Просто може виявитися, що вогнегасник із вичерпаним терміном придатності. Втім, важливо зазначити, що штрафувати за це поліція може далеко не всіх автомобілістів.

Юристи звертають увагу, що в Кодексі України про адміністративні правопорушення (КУпАП) чітко зазначено, що караються за відсутність вогнегасника лише водії транспортних засобів, які виконують пасажироперевезення – таксисти, водії маршруток або автобусів. Їм загрожує 680 гривень штрафу. Для решти автомобілістів відсутність вогнегасника може обійтися лише попередженням у рамках ст.125 КУпАП.

При цьому поліцейські часто виписують відверто незаконні штрафи звичайним водіям за таке порушення. Юристи рекомендують оскаржувати їх у суді.

Джерело Апостроф
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти