Названо оптимальний пробіг під час купівлі вживаного автомобіля

Під час вибору вживаного автомобіля одним із найважливіших параметрів стає його пробіг. Хоча прямо про стан машини ця якість нічого не говорить, але дає змогу мати уявлення про інтенсивність її експлуатації, а також потенційний знос вузлів і агрегатів. Але яким має бути оптимальний пробіг при купівлі вживаного авто?

Вік до 3 років – до 50 тисяч кілометрів: зазвичай за цей період ресурс автомобіля вичерпується на третину. У таких машинах слід звертати увагу на документи, стан підвіски, а також ймовірно скручені показники одометра.

Вік від 5 до 7 років – від 50 до 100 тисяч кілометрів: тут уже можуть проявлятися дрібні пошкодження кузова біля колісних арок і на капоті. Купівля такої машини несе з собою низку проблем “в навантаження”. Серед них необхідність заміни деяких деталей двигуна і підвіски, фільтрів та інших витратних матеріалів.

Вік до 10 років – від 100 до 150 тисяч кілометрів: у салоні неодмінно залишаться сліди неабиякого зносу. Можливі проблеми з електрикою, паливною системою і КПП. Тут потрібна підвищена увага до технічного стану автомобіля.

Понад 10 років – пробіг понад 200 тисяч кілометрів: тут проблеми вже сипляться як з рогу достатку. Потрібно бути готовим до регулярних поїздок на СТО, можливо знадобиться заміна цілих вузлів і капітальний ремонт.

Джерело Експерт
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти