Штраф 3400 грн за необізнаність водія: як уникнути покарання

Останнім часом поліція активізувалася в питанні виявлення автомобілістів із простроченими водійськими посвідченнями, а також притягнення їх до відповідальності. Штраф за такого роду порушення становить 3400 гривень, однак юристи попереджають, що платити його потрібно далеко не завжди.

Зокрема, інспектори зловживають необізнаністю водіїв, які не знають про постанову КМУ №184 від 02.03.2022. Підзаконний нормативний акт дозволяє використовувати прострочене водійське посвідчення, видане вперше в період дії правового стану воєнного стану. Також можна буде користуватися “тимчасовими” правами ще рік після закінчення особливого періоду.

Поліцейські часто відкрито ігнорують цей факт, хоча й не можуть не знати про нього. У деяких ситуаціях вони мотивують притягнення водія до відповідальності тим фактом, що у нього нібито була можливість обміняти посвідчення, але він цього не зробив. Однак такі підстави нічим не обґрунтовані, оскільки уряд дозволив громадянам користуватися простроченими документами, незалежно від наявності або відсутності у них можливості обміняти права.

Джерело newsauto
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти