В Україні зростають ціни на послуги СТО: з чим це пов’язано

Триваюча війна РФ проти України серйозно впливає на цілі сфери діяльності. Винятком не став і бізнес, що надає послуги з ремонту та обслуговування автомобілів. Ціни українських СТО, як підрахувало видання Мінфін, лише за рік зросли від 10 до 15 відсотків.

Експерти пояснюють зростання вартості послуг автомайстерень підвищеним попитом серед автомобілістів. Погіршення економічної ситуації в країні призвело до того, що українці стали частіше купувати старі авто, причому дедалі старіші та зношеніші моделі. Це призвело до того, що їздити на СТО водії стали помітно частіше. Також відзначає дефіцит і зростання цін на запчастини, які пов’язані з ускладненням логістики та підвищенням курсу долара на тлі війни.

Водночас зазначається, що середній чек на послуги автомайстерень у різних регіонах може сильно відрізнятися. Якщо на Волині СТО беруть з кожного клієнта в середньому по 10,6 тисяч гривень, то на Чернігівщині ця сума в 4 рази менша. Крім того ціни залежать від обсягу виконуваних робіт, марки і моделі авто. Якщо ремонт Porsche в середньому оцінюється в близько 19,4 тисяч гривень, то відремонтувати Skoda в середньому обходиться в 4 тисячі гривень.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти