На дорогах можуть з’явитися 4-кольорові світлофори: навіщо вони потрібні

Уже скоро автомобілістам, можливо, доведеться звикати, що автомобільні світлофори використовують не три, а чотири колірні сигнали. Експерти вважають, що оновлення цих засобів регулювання руху давно назріло.

Алі Хаджбабаї, ад’юнкт-професор інженерії в американському Університеті штату Північна Кароліна, висловив думку про те, що в контексті впровадження в дорожній рух безпілотних автомобілів четвертий колір світлофора міг би бути вельми корисним. Передбачається, що цей новий колір, можливо, білий, міг би вказувати водіям, що потрібно слідувати за транспортними засобами, керованими штучним інтелектом.

Хоча ідея може здатися нетрадиційною, моделювання, проведене університетом, показує, що такий підхід може істотно скоротити час очікування на світлофорах. Це також може сприяти більш плавному руху транспортних потоків і зменшити кількість помилок під час ухвалення рішень водіями та автономними системами управління.

Однак перш ніж запроваджувати подібні зміни, необхідно забезпечити достатню кількість автономних транспортних засобів на дорогах. На думку Хаджбабаї, четвертий колір світлофора буде виправданий лише в тому разі, якщо частка безпілотних авто становитиме щонайменше 40% від загальної кількості транспортних засобів.

Джерело Motorbiscuit
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти