Заберуть права за борги: кому з водіїв потрібно терміново заплатити за рахунками

Залишитись без права керування транспортним засобом в Україні можна не тільки за грубе порушення Правил дорожнього руху (ПДР), а й за наявність заборгованостей. Про це пише “Дорожній адвокат”.

Зазначається, що стати вимушеним пішоходом ризикують водії, які не розрахувалися за аліментами на утримання дітей. Закон “Про виконавче провадження” дозволяє виконавчій службі, яка отримала для виконання судове рішення щодо стягнення аліментів, накладати на боржника низку обмежень, серед яких і обмеження на керування транспортним засобом.

Виконавець, у віданні якого перебуває відповідне провадження, вносить до бази даних відомості про обмеження, які бачать патрульні при перевірці документів у автомобіліста. Поліцейський вилучає документ і відправляє його до суду. Причому нерідкі випадки, коли водії дізнаються про обмеження безпосередньо від інспектора. Якщо ж з’ясується, що він знав про обмеження, але все одно сів за кермо, то на нього додатково чекає штраф і позбавлення прав на кілька років, незалежно від погашення заборгованості з аліментів.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти