Інакше будуть проблеми: які документи потрібно мати під час перетину блокпоста

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україні діє правовий стан воєнного стану, який передбачає мобілізацію військовозобов’язаного населення і посилені перевірки на блокпостах. Більшість українських водіїв, імовірно, вже стикалися з перевірками на таких контрольних пунктах, проте не всі можуть знати, які документи потрібно мати при собі, щоб уникнути проблем.

Так, Постанова Кабміну №1455 встановлює, що водій зобов’язаний зупинитися на вимогу співробітника поліції або військового на блокпосту для перевірки документів, що посвідчують особу, приналежності транспортного засобу та вантажів у ньому. Водійське посвідчення при цьому вимагати від водія силовики не мають.

Також новий закон про посилення мобілізації передбачає обов’язкове носіння з собою військовозобов’язаними громадянами з 18 до 60 років військово-облікових документів. Перевіряти їх можуть співробітники ТЦК або поліції. У разі відмови показати зазначені документи або їх відсутності громадянина можуть оштрафувати на суму до 5000 гривень. Причому нові правки передбачають, що найближчим часом розмір стягнення може бути збільшено в кілька разів.

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти