Нову купити дешевше: ремонт Toyota через невелику помилку водія оцінили в шалену суму

Трапляються випадки, коли ремонт автомобіля обходиться власнику більше, ніж вартість машини. Зазвичай так відбувається зі старими машинами з пробігом. Але, як виявилося, іноді навіть купівля нового авто з салону обходиться дешевше деяких видів ремонту.

Така неприємність трапилася з американцем Чарлі Холмбладом, який під час їзди на своєму хот-хетчі Toyota GR Corolla ненавмисно перемкнув передачу на нижчу, ніж передбачалося. Обороти двигуна раптово підскочили вгору, що спровокувало серйозні несправності. Зокрема, діагностика після інциденту виявила погнуті клапани, пошкодження циліндрів і навіть розплавлення поршня.

Toyota відмовилася покривати витрати власника в рамках гарантійного обслуговування, особливо після того як сервісний центр виставив просто шалений чек на проведення ремонтних робіт. Їх оцінили в 42 180 доларів. При цьому вартість нової Toyota GR Corolla Circuit Edition 2024 становить 36 500 доларів.

Такі випадки можуть послужити попередженням для всіх власників автомобілів про необхідність дбайливого поводження з їхніми транспортними засобами та розуміння можливих ризиків при порушенні рекомендацій виробника. Крім того, це підкреслює важливість навчання водіїв правильним навичкам керування автомобілем і реакції на нештатні ситуації на дорозі.

Джерело Motorbiscuit
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти