Тотальне зростання цін і втрата ринку: до чого призведе прийдешній гострий дефіцит водіїв

В Україні вже найближчим часом серйозно постраждає ціла галузь вантажоперевезень, що призведе до серйозних наслідків як для профільної сфери, так і для звичайних споживачів. Про це повідомив голова Громадського об’єднання “Міжнародні перевізники України” Володимир Михалевич.

Він наголосив, що зарплата у далекобійників, особливо у тих, хто возить вантажі за кордон, солідна, у зв’язку з чим, нестачі людей у цій сфері раніше не спостерігалося. Однак у зв’язку з набранням чинності новим законом про мобілізацію, а також через дії ТЦК, які знімають водіїв з фур просто посеред дороги, охочих сідати за кермо стане набагато менше.

У підсумку в Україні різко з’явиться гострий дефіцит кадрів, а європейський ринок прибере до рук Польща та інші країни. Тільки 5% українських перевізників є пенсіонерами і багатодітними батьками, у зв’язку з чим, їм не загрожує мобілізація і дозволено виїжджати за кордон. Бронювати ж інших водіїв Міноборони не дозволяє.

Усе це, за словами Михалевича, призведе до тотального підвищення цін на споживчі товари через зростання вартості послуг перевізників, а також до втрати Україною ринку вантажоперевезень, який наша країна фактично добровільно віддала в руки конкурентів.

Джерело Today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти