Може вибухнути й обпекти обличчя: чим небезпечні деякі автомобільні освіжувачі повітря

Нещодавні випадки вибухів і травм, пов’язаних з автомобільними освіжувачами повітря, привернули увагу до цього проблемного аспекту безпеки. Як пише Motorbiscuit, ці пристрої, призначені для надання приємного аромату салону автомобіля, можуть стати джерелом небезпеки, особливо за підвищеної температури.

Про один такий випадок у себе в Instagram відомий лікар Кунал Снуд розповіла про одну з пацієнток, яка нещодавно звернулася до нього по допомогу. Автомобілістка розповіла, що рідкий автомобільний освіжувач повітря марки Bed, Bath and Beyond перегрівся і раптово вибухнув, коли вона була в салоні. Вміст спричинив хімічні опіки обличчя та очей постраждалої. У коментарях деякі користувачі зізналися, що з ними вже відбувалося подібне. Хоча багато коментаторів заявили, що користувалися цим освіжувачем довгий час і проблем не помічали.

Причини вибухів
Автомобільні освіжувачі повітря містять хімічні речовини, які можуть бути надзвичайно небезпечні під час нагрівання. У рідкісних випадках, коли салон автомобіля нагрівається сильним сонячним світлом, температура в ньому може значно підвищитися. Це може призвести до перегріву освіжувача, що своєю чергою може спричинити вибух або розбризкування його вмісту.

Профілактичні заходи

Уникайте прямого сонячного світла: Не залишайте автомобіль з автомобільним освіжувачем повітря на сонці, особливо в спекотну погоду. Це допоможе запобігти перегріванню освіжувача і знизити ризик вибуху.

Використовуйте безпечні альтернативи: Розгляньте можливість використання безпечніших форм автомобільних освіжувачів, таких як підвісні, змочені паперові або дерев’яні освіжувачі. Вони менш імовірно спричинять вибух під час нагрівання.

Будьте уважні до симптомів: Якщо ви помітили зміни в запаху або стані автомобільного освіжувача, перестаньте його використовувати і вивчіть можливі проблеми.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти