Українцям пригрозили покараннями за популярне порушення ПДР: у чому причина

В Україні останнім часом різко підскочила кількість ДТП, зокрема тих, жертвами в яких стали діти. У зв’язку з цим у поліції звернулися до українців із важливим попередженням.

Повідомляється, що у 2022 році зафіксовано 125 випадків ДТП із загиблими дітьми, минулого року кількість таких трагічних інцидентів зросла до 175. Також на 27% зросла кількість аварій із травмованими або загиблими. Від початку року на українських дорогах зафіксовано вже понад 50 тисяч ДТП, рапортують у Департаменті патрульної поліції.

Правоохоронці закликали пішоходів користуватися світловідбивними жилетами та/або стрічками в темний час доби. Зазначається, що точність реакції водія на пішоходів у звичайному одязі вночі становить 33%. У ситуації, коли на людині є світловідбивні елементи на ногах і тулубі, то реакція водія збільшується до 64%.

У поліції пригрозили, що невиконання пішоходами вимог ПДР також може призвести до юридичних наслідків. У відомстві зазначили, що в судовій практиці вже маса випадків притягнення їх до відповідальності. Також можуть понести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність водії скутерів, що рухаються зі швидкістю 25 км/год і більше.

Джерело https://enovosty.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти