“Дорога – не місце для випєндрьожа”: у поліції попередили водіїв про популярну ДТП

Перший заступник голови Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький підняв у себе в Телеграмі актуальну тему ДТП за участю автомобілістів і мотоциклістів. Останні, за словами чиновника, дуже часто не можуть поділити дорогу, що призводить іноді до трагічних наслідків.

Як приклад Білошицький навів нещодавню ситуацію, яка сталася в Києві, опублікувавши відео інциденту з відеореєстратора. Мотоцикліст спробував обігнати автомобіль зліва на перехресті з виїздом на смугу зустрічного руху, але в цей момент автомобіліст почав поворот ліворуч. У підсумку сталося зіткнення, в якому серйозно постраждав водій мотоцикла. Патрульні, які прибули на місце, надали чоловікові першу допомогу.

Білошицький зазначає, що мотоциклісти часто скаржаться на водіїв авто, які на них не звертають належної уваги і не сприймають як повноправних учасників дорожнього руху. Автомобілісти ж у відповідь нарікають на те, що водії мотоциклів ігнорують ПДР і рухаються проїжджою частиною хаотично.

“І те й інше справді справедливо, тому що є багато яскравих прикладів з обох сторін. Тому, це відео я публікую для нагадування, як може бути і що дорога – не місце для “випєндрьожа”. Це місце підвищеної уваги і взаємоповаги”, – констатував поліцейський, закликавши всіх водіїв бути уважними і керувати транспортом відповідально.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти