Скан обличчя та адреса проживання: нові вимоги для водіїв введуть в Україні

Уже незабаром, щоб в Україні отримати або обміняти права, а також поставити на облік або перереєструвати машину, водіям доведеться надати низку нових відомостей про себе. Як пише “Судово-юридична газета“, відповідні правки до законодавства готують у Верховній Раді.

Законопроєкт №9504 був внесений до парламенту ще восени, але 23 травня отримав схвалення від профільного комітету для винесення на голосування. Документ, серед іншого, зобов’язує сервісні центри МВС перевіряти у громадян під час видачі водійського посвідчення, надання послуг з реєстрації або перереєстрації, а також зняття з обліку транспортних засобів їхні ім’я, дату та місце народження, місце проживання, реквізити паспорта, документи про наявність захисту та тимчасове проживання, унікальний номер запису в Реєстрі.

Окремою вимогою для водіїв стане сканування та оцифрування образу обличчя. Біометричні дані про автомобілістів зберігатимуться у спеціальній базі даних. Коли саме законопроєкт буде винесено на голосування, не відомо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти