В Україні заборонять забирати машини на ЗСУ у трьох категорій громадян: з’явився законопроєкт

Нещодавно в Україні набув чинності новий закон про посилення мобілізації, який, серед іншого, встановив нове поняття «військово-транспортного обов’язку», що регулює процес і порядок вилучення у громадян і юридичних осіб автомобілів і спецтехніки на потреби Сил оборони в період воєнного стану. Зміни вже викликали широкий ажіотаж у суспільстві, у зв’язку з чим, у Раду внесли ще один законопроєкт, який встановлює додаткові обмеження щодо мобілізації транспорту.

Наразі закон забороняє забирати автівки в осіб, які мають у власності менше ніж два авто, осіб з інвалідністю I або II групи, а також тих, для кого транспортний засіб є єдиним джерелом доходу. Новий документ пропонує додатково заборонити співробітникам ТЦК, СБУ та Служби зовнішньої розвідки вилучати техніку у військовослужбовців, їхніх подружжя та неповнолітніх дітей, а також у членів сімей загиблих захисників.

Наразі законопроєкт направлено для розгляду в профільний комітет Ради. У разі його схвалення, документ винесуть на голосування до сесійної зали.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти