Водії ринулися скуповувати автомобілі напередодні введення нових стандартів

За даними LMC Automotive, в Західній Європі, напередодні введення з 1 вересня 2018 року нового тесту для визначення рівня викидів СО2 і витрати палива під назвою WLTP, продажі нових легкових автомобілів в липні збільшилися на 9,1% в порівнянні з аналогічним місяцем 2017 року.

Найпомітніше – на 19% – в липні 2018 року в порівнянні з липнем минулого року збільшилися продажі автомобілів у Франції та Іспанії. У Німеччині, найбільшому європейському автомобільному ринку, в липні продажі машин збільшилися на 12%.

А ось в Італії продажі автомобілів в липні «підросли» тільки на 4,4%, а у Великобританії – взагалі всього на 1,2%. Головні причини цього аналітики LMC Automotive бачать в зниженні попиту на дизельні машини, а для Великобританії ще додатково і в невизначеності з приводу виходу з Євросоюзу.

Жителі Франції, Іспанії, Німеччини і деяких інших європейських країн кинулися купувати автомобілі напередодні введення в дію нового тесту по визначенню рівня викидайте СО2 і витрати палива. Іншого пояснення аналітики LMC Automotive не бачать.

Прогнозується, що в 2018 році в Західній Європі буде продано близько 14,53 млн. нових автомобілів, що на 1,6% більше, ніж в 2017 році. В основному завдяки хорошим продажам у Франції і Німеччині.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти