В Україні запровадили нові обмеження для водіїв: кому потрібно бути уважнішими

З приходом спекотних днів в Україні запрацювали спеціальні обмеження для водіїв вантажного транспорту. У встановлений час пересуватися на великовантажних автомобілях буде не можна, передає УНН.

Зокрема, як повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, з 1 липня в регіоні запроваджуються теплові обмеження для транспорту вагою понад 24 тонни з навантаженням на вісь 7 тонн. З 10:00 до 20:00 кожного дня їм не можна з’являтися на обласних дорогах.

При цьому є й винятки. Зокрема, дозволяється транспортування небезпечних і швидкопсувних вантажів, вантажів, які використовуються для запобігання та ліквідації наслідків НП, військових вантажів, гуманітарної допомоги, а також пересування вантажівок для перевезення людей і тварин.

Крім того, з 1 липня вдень в Одеській області можна буде пересуватися великовантажним вантажівкам, які здійснюють міжнародні перевезення за умови, що у водія заброньовано місце в “еЧерзі” за два дні.

Аналогічні обмеження раніше ввели попередньо до 1 липня в Києві. “Київавтодор” попередив водіїв, що у столиці з 10:00 до 20:00 заборонений рух для вантажного транспорту вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь понад 7 тонн через високу температуру та загрозу руйнування дорожнього покриття.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти