В Україні повернуть обов’язковий техогляд для всіх водіїв: коли це станеться

В Україні можуть повернути обов’язковий технічний огляд для всіх без винятку легкових автомобілів. Про це пише портал “Експерт” із посиланням на результати зустрічі співробітників Головного сервісного центру МВС із представниками Асоціації технічної безпеки Німеччини.

Уперше про повернення обов’язкового техогляду на найвищому рівні заговорив 2020 року тодішній міністр інфраструктури Владислав Криклій. Чиновник пояснював, що це нововведення продиктоване угодами про інтеграцію України з Європейським союзом. Тоді урядовці уточнювали, що очільник відомства говорив лише про автомобілі, які виїжджають до ЄС.

Однак уже 2021 року в Раду було внесено законопроєкт про повне повернення обов’язкового техогляду для всіх легкових авто. Втім, його так і не ухвалили. Розгляд цього питання застопорився з початком повномасштабного вторгнення РФ.

При цьому український уряд абсолютно не відмовився від цієї ідеї. Як стало відомо ЗМІ, у березні в ОАЕ відбулася робоча українсько-німецька зустріч, у рамках якої обговорювали також і повернення техогляду. Країни домовилися про співпрацю в цій сфері. Найімовірніше, до кінця війни повертатися до цього питання не будуть, але одразу після її закінчення рішення може бути ухвалене дуже швидко і несподівано, враховуючи форсовані темпи інтеграції України з ЄС.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти