В Україні за ДТП будуть гарантовано позбавляти прав: хто під загрозою

В Україні найближчим часом планують змінити законодавство у сфері регулювання відповідальності водіїв транспортних засобів за вчинення дорожньо-транспортних пригод. Законопроєкт №11429 пропонує посилити покарання для винуватців серйозних аварій.

Приводом для внесення цього документа на розгляд парламенту стало те, що тільки за минулий рік в Україні сталося понад 23 тисячі ДТП із постраждалими або загиблими. У таких випадках водіїв притягували до кримінальної відповідальності, але могли не позбавляти водійських прав, адже закон цього не вимагає. Новий законопроєкт має відновити справедливість і зобов’язати суди гарантовано позбавляти прав визнаних винними водіїв як додаткове покарання.

Наразі закон дає змогу судам на власний розсуд застосовувати додаткові санкції до винуватців ДТП зі смертельними наслідками, а також у яких постраждалі дістали тяжкі або середнього ступеня тяжкості травми. Засудженим злочинцям загрожує до 3 років позбавлення права керування транспортним засобом, але на практиці суди часто ігнорують таку можливість. У підсумку людина, з вини якої люди загинули або стали інвалідами, може в день вироку знову сісти за кермо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти