Траса Одеса-Київ стане платною

Нова траса напрямком «Одеса-Київ» може бути побудована в найближчому майбутньому. Вона стане платною, – повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає Антикор.

За його словами, міністерство розглядає можливість запуску проекту платних концесійних доріг за двома напрямками: «Третя Київська кільцева автодорога» і автодорога «Київ – Одеса».

При цьому в міністерстві підкреслюють, що запуск платної автодороги можливий тільки в разі будівництва паралельної вже існуючим автодорогах концесійної траси.

За словами міністра, плата за проїзд буде символічною, однак таке введення допоможе поповнити бюджет, а виручені кошти підуть на ремонт українських доріг.

Міністр уточнив, що платною дорогою стане саме нова траса Київ-Одеса, так як Одеса є дуже привабливим містом для інвесторів, і поява платної траси, що з’єднує Одесу і Київ, пов’язане з великими перспективами.

В. Омелян також зазначив, що зараз уряд розглядає ще один варіант – частина трас державного значення може бути передана у власність приватних осіб.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти