Ляпас Путіну від Пекіна: китайським автовиробникам заборонили інвестувати в Росію

Вторгнення в Україну робить Росію дедалі токсичнішою на міжнародній арені, навіть для її власних союзників. Зокрема, як пише The Moscow Times, влада Китаю заборонила місцевим компаніям інвестувати гроші в російський автопром.

Читайте також:

Механіки назвали «апгрейди» автомобіля, які допомагають заощадити гроші

Де водієві загрожує штраф 270 000 гривень за неправильну роботу кондиціонера в автомобілі

Коли не можна кидати автомобіль на ніч із піднятим «ручником»

Повідомляється, що керівництво китайського міністерства торгівлі провело в липні нараду з найбільшими автовиробниками країни. Серед іншого чиновники попередили бізнес про можливі негативні наслідки зарубіжних інвестицій. І якщо озвучені ризики щодо Євросоюзу і Таїланду звучали помірковано, то вкладати гроші в РФ підприємцям «наполегливо не рекомендували». Щоб уникнути можливих геополітичних проблем китайським автовиробникам радили виробляти компоненти для автомобілів у КНР, а збирати з них готову продукцію вже на зарубіжних потужностях.

Через розв’язану щодо України війну російський автопром зазнав катастрофічного обвалення. Багато автовиробників покинули РФ, деякі скоротили свою присутність на місцевому ринку до мінімуму. Росіяни побачили «порятунок» в особі Китаю, але, як виявилося, китайська продукція, яка миттєво захопила місцевий ринок, була не найкращої якості. До того ж погано налагоджена логістика призвела до дефіциту запчастин з КНР.

Рішення китайського Мінторгу, поряд із відмовою китайських банків обслуговувати угоди з росіянами, стало справжнім ляпасом для РФ і особисто для глави держави-агресора Володимира Путіна, який на тлі протистояння із Заходом зробив ставку на міцні зв’язки з Китаєм.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти