Поляки знову збираються блокувати проїзд українським водіям: чого вони домагаються

На кордоні з Польщею поновлюються протести польських фермерів, які знову мають намір блокувати проїзд українським автомобілістам-водіям великовантажних автомобілів. Як повідомляє Львівська митниця у себе в Facebook, поляки перешкоджатимуть проїзду вантажного транспорту на пропускному пункті «Медика» з 8 жовтня до 31 грудня.

Читайте також:

Чхнув – отримай штраф 55 000 гривень: де хворим водіям не можна сідати за кермо

Що нізащо не можна міняти у своєму автомобілі: експерт дав відповідь

Які водії найчастіше потрапляють у ДТП і що на це впливає

Раніше акцію протесту на україно-польському кордоні анонсував скандально відомий організатор страйків Рафал Меклер. Він пояснив відновлення заходів, спрямованих проти України, закінченням робіт фермерів у полі.

Торік польські аграрії заблокували практично всі пункти пропуску на кордоні з Україною, пояснюючи свої дії надходженням до Польщі величезної кількості української сільськогосподарської продукції, що нібито призвело до демпінгу на місцевому ринку. Поляки вимагали від свого уряду заборонити ввезення в країну українських зернових та подекуди нападали на навіть на з/д потяги та вантажівки, які везли українську продукцію через Польщу транзитом.

Українські політологи впевнені, що в основі причин страйку польських фермерів лежить насамперед політичний фактор. Про це свідчить, зокрема, активне розпалювання конфлікту з боку праворадикальної партії Конфедерація. У польському уряді також визнають, що на ситуацію намагаються впливати і російські спецслужби, які бажають вбити клин у стосунки України та Польщі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти