В Україні стартував найбільший фестиваль ретро автомобілів

У Києві, на території ВДНГ, 28 вересня стартував найбільший технічний фестиваль України OldCarLand.

Фестиваль триватиме три дні, до 30 вересня, і презентує найрізноманітнішу техніку – легковики, вантажівки, авторуси, мото- і велотехніку, а також військову техніку різних років.

Про це розповів на прес-конференції співзасновник і співорганізатор OldCarLand Павло Лозовенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Серед ретроавтомобілів найбільш яскраві і вражаючі – американські, які завжди виглядають дорожче, ніж насправді коштують. Ми намагалися максимально залучити власників цих автомобілів на наш фестиваль, щоб ознайомити зі зразками американської техніки 1920-их і пізніших років. Зокрема, у нас два авто Ford T, що є вперше на будь-якому фестивалі, причому один з них ранньої моделі, другий – пізніший. Тобто можна простежити, як змінювався цей автомобіль. Ford T – це перший автомобіль, який випускався на конвеєрі і надав справжню популярність марці Ford”, – зазначив Лозовенко.

Він розповів і про радянські авто, де традиційно представлена широка лінійка – від мотоколясок, “Запорожців” і до легендарного авто вищого класу, яке навесні на OldCarLand отримало Гран-прі, – ЗІС-110.

“У суботу, 29 вересня, ЗІС-110 своїм ходом візьме участь у ралі ретроавтомобілів”, – повідомив співорганізатор.

За його словами, серед родзинок – і автомобіль “Урал ЗІС-355М”.

“Таких відреставрованих авто в Україні лише два: один – в Одесі, другий приїхав до нас із Запоріжжя. Машина цьогоріч закінчила комплексну реставрацію, вона на ходу, і стан її не гірший, ніж у нової. Цей автомобіль став знаменитим завдяки фільму “Джентльмени удачі”. На сьогодні це дуже рідкісна машина взагалі на території всього колишнього СРСР”, – наголосив Лозовенко.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти