Страховики стали виплачувати більше грошей при ДТП

Середній розмір виплат за шкоду, заподіяну життю і здоров’ю, зріс на 70%. Про це пише liga.net.

За 8 місяців 2018 року кількість ДТП на дорогах України зменшилася на 8,6% (в порівнянні з торішнім показником), проте зріс середній розмір страхового відшкодування при аваріях. Про це повідомляє прес-служба Моторно-транспортного страхового бюро України (МТСБУ).

Як пояснили в МТСБУ, це пояснюється збільшенням кількості ДТП з середніми і великими майновими збитками, а також завдяки 70% зростанню середнього розміру виплат за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих.

У порівнянні з 2017 роком, найбільше (на 36%) зросла питома вага збитків у групах від 90 до 100 тис. грн. Помірне зростання питомої ваги збитків спостерігалося в групах від 60 тис. Грн до 90 тис. грн.

При цьому, кількість збитків найбільше зростає в сегменті від 10 до 25 тис. грн. Середній розмір відшкодування за збитки, завдані майну, склав 17 тис. 29 грн, а за шкоду, заподіяну життю і здоров’ю – 25 тис. 22 грн.

Крім цього, зростає також кількість укладених європротоколів. За 8 місяців їх використовували як інструмент врегулювання в 23 тис. 815 дорожньо-транспортних пригодах. Таким чином, кожне третє звернення до страховика за відшкодуванням збитків за договорами ОСАГО відбувається європротоколами.

Середній термін врегулювання страхових подій за 8 місяців 2018 року склав 105 днів. Саме терміни відшкодування викликають найбільше нарікань у споживачів. Зокрема, кількість скарг від потерпілих на затягування страховиком термінів виплати за рік зросла на 39% і склала 1 тис. 303 скарги за 8 місяців 2018 року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти