Ярошевич розповів, для чого він спалив автомобіль і скільки він коштував

Ціна автомобіля Land Rover, який спалив засновник громадського об’єднання “Автоєвросила” Олег Ярошевич у знак протесту проти закону про розмитнення “євроблях”, становить близько 10 тисяч євро.

Про це він розповів в ефірі “Прямого”.

Ярошевич розповів про те, чи шкодував про спалений на знак протесту проти закону про “Євробляхи” автомобіль.

“Я не можу сказати жалкував я чи не жалкував. Я виконав свою обіцянку. Я сказав, якщо не будуть прийняті наші правки я його спалю. Іншого варіанту у мене не було тому, що я відповідаю за свою слова. Автомобіль коштував близько 10 тисяч євро.”, – сказав він.

Ярошевич розповів, що його не влаштовує в новому законі про розмитнення автомобілів на іноземних номерах.

“Не влаштовує саме, напевно, не скільки платити, а не влаштовує підхід цього закону, як вирішили народні депутати його, скажемо так, оформити. Багато хто розповідає, що правила повинні бути абсолютно однакові для всіх. Якщо правила мають бути однакові для всіх, то чому з нового автомобіля платять 40 %, а з вживаного автомобіля має платитись 140 %. Я вважаю, що це дискримінація. Ми не відмовляємось платити податки, але правила мають бути однакові”, – зауважив Ярошевич.

Олег Ярошевич відзначив, що всім світом прийнята практика, коли автомобіль не ставиться по екологічні категорії на облік.

“Автомобіль ставиться на облік в категорію проходження технічного огляду. Саме коли автомобіль відповідає технічному паспорту в якому написано “євро 1,2,3,4,5″, він проходить технічний огляд і тільки після цього він може бути поставлений на реєстрацію”, – повідомив він.

Ярошевич відзначив, що мітинг біля Верховної Ради закінчився.

“Ми роз’їхались. Ми не приїхали туди чинити неподобства для киян, ми приїхали відстоювати свою позицію. Нашу позицію Верховна Рада не почула. Ми їдемо до дому переформатовуватись, думати про те, як проводити далі нашу боротьбу. В першу чергу ми готуємо письмові звернення до президента України для того, щоб він наклав вето і відправив до комітету України для опрацювання цієї дискримінаційної норми”, – повідомив Ярошевич.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти