Українські водії можуть залишитися без страхових виплат

Хороші шини – запорука безпеки водія і його пасажирів на зимових дорогах. Економити на шинах, особливо взимку, експерти не рекомендують. Такої ж думки дотримуються страхові компанії при складанні договорів страхування транспортних засобів.

При укладанні договорів страхування КАСКО в документах прописують зобов’язання власника ставитися до транспортного засобу сумлінно і зменшувати ризики настання аварійної ситуації. Несвоєчасна заміна сезонних покришок цілком може стати підставою для відмови у виплаті. До такого висновку прийшли юристи, які проаналізували типові договори страхових компаній.

За словами ж представників страхових компаній, в деяких договорах вказується, що період переходу на зимові покришки датується 15 жовтня. Все що сталося пізніше може викликати сумніви у страховиків.

Будь-які вимоги з цього приводу в законодавстві України не прописані. У ПДР в розділі «Технічного стану транспортних засобів та їх обладнання» міститься лише рекомендація у вигляді: «У разі постійної експлуатації транспортного засобу на дорогах, на яких проїзна частина слизька, рекомендується використовувати шини, що відповідають стану проїжджої частини».

Джерело: autonews.ua

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти