«Богдан» запропонував Раді прийняти епохальне рішення до новорічних канікул

Корпорація «Богдан» закликає Верховну Раду невідкладно ухвалити законопроекти 8159 та 8160, які стосуються зменшення податкового навантаження на виробництво електротранспорту в Україні. Це сприятиме залученню міжнародних інвестицій у вітчизняний автопром, який на власних потужностях зможе виробляти електрокари світових брендів з доступною ціною для українців. Про це повідомляє прес-служба корпорації.

«Парламенту слід до новорічних «канікул» розглянути законопроекти, які покликані сприяти розвитку виробництва електротранспорту в країні. Важливо якнайшвидше впровадити пільги для підприємств, які зможуть розпочати безперебійне виробництво «зелених» автомобілів світових компаній. Україна має бути серед тих країн світу, які переходять на сучасний та екологічний транспорт», – зазначили у корпорації.

У «Богдані» наголошують, що вітчизняне виробництво значно зменшить ціну на електромашини і зробить їх доступними для українців. Також власне виробництво означатиме нові надходження до державного бюджету у вигляді податків з продажів і сприятиме збільшенню робочих місць на заводах.

Як відомо, законопроекти 8159 та 8160 передбачають імплементацію 15-річної стратегії розвитку ринку електрокарів, виробництва запчастин, батарей, самих електрокарів і електробусів в Україні.

У компанії «Богдан» наголошують, що Україна має всі можливості для виробництва електрокарів завдяки природним ресурсам та підприємствам. Так, у листопаді «Богдан» представив першу українську повністю електричну вантажівку, виготовлену для данської компанії Banke Electromotive. Після завершення сертифікації розпочнеться її серійний випуск у рамках масштабного контракту з європейською компанією.

Крім того, корпорація має досвід у виробництві екологічного громадського транспорту: електробус «Богдан А70100» успішно експлуатується у Чехії та Польщі. Крім того, цьогоріч «Богдан» передав французькій компанії Bluebus 12-метрові кузови для електробусів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти