Бюджет-2019 підготував сюрприз водіям

Бюджет України на 2019 рік передбачає виділення колосальної суми на дорожнє господарство.

Про це повідомляє Politeka.

Скоріш за все, даний пункт кошторису являється вдалим та ефективним інструментом боротьби за симпатії виборців, тому у бюджеті України на наступний рік на дорожнє господарство знову виділена рекордна сума — понад 55 млрд грн, що майже на 10 млрд грн більше, ніж рік тому.

Цікаво, що з цієї суми майже 14 млрд грн піде на місцеві дороги, що з’єднують районні центри України.

Як ці кошти будуть освоюватися на місцях — питання відкрите, адже поточного року з цим були явні проблеми. Якщо в окремих українських регіонах освоювали 100% від виділених грошей, то в інших — лише 50%.

В цілому, бюджет України на дорожнє будівництво останніми роками неухильно збільшується. У 2016 році було виділено 19,2 млрд грн, у 2017 році — 32,2 млрд грн, у 2018 році — 47 млрд грн.

Втім, навіть такі величезні в масштабах українського бюджету суми виглядають краплею в морі, якщо подивитися на реальні потреби українського “розбитого” дорожнього господарства. В “Укравтодорі” порахували, що для капітального ремонту всіх доріг, які з’єднують населені пункти по всій території нашої країни, необхідно 2 трлн гривень.

Окрім цього, бюджет України на 2019 рік передбачає гарні новини на фанатів електрокарів. В бюджетну ніч депутати продовжили звільнення електромобілів від сплати податку на додану вартість до 2022 року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти